Πώς μπορώ να δω το Domain μου πριν ενεργοποιηθεί η DNS υπηρεσία;

Για να δείτε το site σας από τους server μας πριν ενεργοποιηθεί η DNS υπηρεσία, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:
Εντοπίστε το αρχείο hosts στον υπολογιστή σας
Το αρχείο βρίσκεται στον φάκελο C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

Επιβεβαιώστε ότι το αρχείο δεν είναι μόνο για ανάγνωση
Με δεξί κλικ στο αρχείο, επιλέξτε την καρτέλα “Ιδιότητες”. Στη νέα καρτέλα επιβεβαιώστε ότι η επιλογή “Μόνο για ανάγνωση” είναι ανενεργή.

Τροποποιήστε το αρχείο
Ανοίξτε το με έναν κειμενογράφο, π.χ. Notepad / Σημειωματάριο (σε Windows Vista, ανοίξτε το Notepad με δικαιώματα Administrator, με δεξί click και “Run as administrator”). Μέσα στο αρχείο θα πρέπει να υπάρχει ήδη μια γραμμή για το “localhost”.Προσθέστε δύο νέες γραμμές, της μορφής “IP – domain”. H IP είναι η διεύθυνση του νέου σας server (π.χ. 5.9.196.139).  Η IP για το δικό σας site υπάρχει στο e-mail που σας απεστάλη από την RadioHost κατά την ενεργοποίηση του hosting σας). Το domain είναι το όνομα του site σας. Για παράδειγμα, το αρχείο μετά τις προσθήκες  θα είναι της ακόλουθης μορφής (όπου radiohost.gr βάζετε το δικό σας domain name):

127.0.0.1 localhost
5.9.196.139 radiohost.gr
5.9.196.139 www.radiohost.gr

Στην συνέχεια αποθηκεύστε το αρχείο “hosts” και κλείστε το Notepad.

Άνοιγμα του site σας
Πληκτρολογήστε στον browser τo domain σας, για να φορτώσει το site από τον server της RadioHost, σαν να έχουν αλλάξει οι nameservers. Όλες οι παραπάνω αλλαγές επηρεάζουν τον συγκεκριμένο υπολογιστή και όχι τους nameservers. Δηλαδή, το site δεν θα είναι προσβάσιμο από άλλους υπολογιστές, μέχρι να ενημερωθούν πλήρως οι nameservers στους ISP.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αφού ενημερωθούν οι nameservers του domain σας, σας προτείνουμε να αφαιρέσετε από το αρχείο “hosts” τη γραμμή που προσθέσατε και να το αποθηκεύσετε ξανά.

Comments

comments

Call Now ButtonΚαλέστε μας