Ποια είναι η έκδοση του WordPress μου και που μπορώ να την βρω?

Πολλές φορές θέλετε να ξέρετε την έκδοση της WordPress εγκατάστασης σας, ίσως γιατί θέλετε να κάνετε κάποια ενημέρωση ή για να ελέγξετε αν κάποιο σφάλμα που έχει ανακαλυφθεί αφορά και την δική σας εγκατάσταση. Για να το κάνετε αυτό υπάρχουν διάφοροι τρόποι, απλοί και περίπλοκοι.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να συνδεθείτε στην διαχειριστική περιοχή της WordPress εγκατάστασης σας και να βρείτε τον αριθμό έκδοσης μέσα από την κατηγορία At a Glance ή στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής όπου θα εμφανίζεται κάπως έτσι:

Thanks for creating with WordPresαρ.έκδοσης

Οι πληροφορίες που βλέπετε εδώ προέρχονται από το αρχείο wp-includes/version.php που βρίσκεται στο φάκελο εγκατάστασης του WordPress όπου μπορείτε να πλοηγηθείτε και να ανοίξετε με τον File Manager του cPanel ή Plesk.

Αν για κάποιο λόγο η έκδοση του WordPress σας δεν εμφανίζεται εκεί τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τον λίγο πιο περίπλοκο τρόπο παρακάτω.

Ανοίξτε την αρχική σελίδα του site σας και κάνοντας δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της επιλέξτε “Προβολή κώδικα σελίδας”. Μόλις εμφανιστεί ο κώδικας της σελίδας, πατήστε Ctrl+F στο πληκτρολόγιο σας και πληκτρολογήστε την λέξη generator στο πεδίο αναζήτησης που θα εμφανιστεί.

Θα μεταφερθείτε σε μια γραμμή κώδικα όπου θα εμφανίζεται η έκδοση WordPress που χρησιμοποιείτε και θα μοιάζει κάπως έτσι:

< meta name="generator" content="WordPress αρ.έκδοσης" / >

Άλλη μια επιλογή που είναι διαθέσιμη είναι να πλοηγηθείτε και να ανοίξετε το αρχείο readme.html όπου στην κορυφή του θα δείτε να αναφέρεται η έκδοση του WordPress σας.

Version αρ.έκδοσης

Για να το κάνετε αυτό, στη γραμμή διεύθυνσης του προγράμματος περιήγησης σας (browser) πληκτρολογήστε το όνομα της ιστοσελίδας σας μαζί με το αρχείο /readme.html.

www.example.com/readme.html

Comments

comments

Καλέστε μας