Οδηγίες για τη σύνδεση μέσω SSH

Για να συνδεθείτε στον Linux server σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα που να υποστηρίζει σύνδεση με SSH πρωτόκολλο. Για τα Windows, ένα τέτοιο δωρεάν πρόγραμμα είναι το PuTTY το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Το PuTTY δεν απαιτεί εγκατάσταση. Απλώς το κατεβάζετε και το τρέχετε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές οδηγίες:

1) Στο πεδίο Host Name (or IP address) πληκτρολογήστε το IP του server σας, όπως σας έχει δοθεί από τη GreekHost. Στο ίδιο παράθυρο, βεβαιωθείτε ότι στο πεδίο Port είναι συμπληρωμένος ο αριθμός 22, καθώς και η επιλογή SSH. Για να συνδεθείτε, πατήστε στο Open.

2) Σε περίπτωση που εμφανιστεί οποιοδήποτε παράθυρο προειδοποίησης, πατήστε απλώς OK.

3) Εφόσον η σύνδεση με τον server σας γίνει κανονικά, σειρά έχει η πιστοποίηση των συνθηματικών εισόδου. Συμπληρώστε το username και το password σας, όπως σας έχουν δοθεί από τη GreekHost και πατήστε ENTER.

6) Εάν τα συνθηματικά σας είναι σωστά, θα σας δοθεί άμεσα πρόσβαση στην κονσόλα του server σας.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε Linux στον υπολογιστή σας και θέλετε να συνδεθείτε στον Linux server σας, τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά. Από το terminal του Linux σας, πληκτρολογείτε απλώς την εντολή:

ssh <ip address>

και ακολουθείτε τις οδηγίες σύνδεσης που εμφανίζονται στην οθόνη.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε πάντοτε να απευθύνεστε στο Τεχνικό Τμήμα της GreekHost.

Comments

comments

Καλέστε μας